Цветето на Живота

Цветето на Живота е основната фигура в Свещената геометрия. Тя съдържа всички символи, букви, цифри, знаци от живота в себе си. Тези фигури са наука, изкуство и музик в едно.

Първата рисунка е наречена Яйцето на Живота.Втората се нарича Плодът на Живота с две завъртания на кръговете. Третата се нарича Цветето на Живота с три завъртания на кръговете около централния кръг. Вижте листенцата, които се оформят от кръговете.

Друнвало Мелхиседек споделя в книгата си:„Някога всички живи същества във Вселената са познавали Цветето на Живота като модел на Сътворението, който разкрива тайните както на собственото ни физическо съществуване, така и на целия свят около нас.“

От схемата може да видите как се чертае тази рисунка. Започва се с един кръг, след това втори кръг. Вторият кръг се започва се от центърът на първият и така продължава. Трети кръг, четвърти, … и последният седми. Със седмият кръг се оформят шест листенца. Нарисували сме – Яйцето на Живота. Още едно завъртане от кръгове се получава Плодът на Живота, още едно – Цветето на Живота. Всеки, който иска може да си я нарисува с пергел и молив.

genesis-pattern1 thebioenergist

Овалът получен от пресичането на първите два кръга се нарича Vesica Piscis/Велика Пикси/

Тази Vesica Piscis  е основният модел на електромагнитното поле – Светлината е електромагнитно лъчение. Колкото и просто да изглежда Цветето на Живота крие в себе си цялата наука за живота, самият живот.

Вертикалната черта в рисунката изобразява светлината, но погледната от друг ъгъл, триизмерно се виждала като овал, като око, като кръг, елипса. Окото, органът с който възприемаме светлината е също кръг. Това е още една връзка на Цветето на Живота с Живота.

Колко много може да се каже за Светлината. След небето и Земята е създадена Светлината, забележете – двата кръга и Светлина. А всичко във Вселената е сътворено чрез Светлината и ние самите, всичко е електромагнитно излъчване. А електричните и магнитните вълни са перпендикулярни една на друга, всеки го знае от физиката.    Всеки е прочел че Светлината е електромагнитно излъчване, но не съм чула един учен да се запита откъде идва това излъчване. Щом е излъчване, значи от някъде или от някой се излъчва това електромагнитно лъчение…

За Светлината е писано още “ И Светлината свети в тъмнината и тъмнината я не схвана“.  Тъмнината не е сътворена, както и Духът, както и водата. Това се разбира от писаното: Битие 1:2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.

Цялото сътворение е описано в Библията, в седем дни.

А в Цветето на Живота е изобразено чрез седем кръга.

В момента е важно да разберем, че както Сътворението се описва с думи, така може да бъде описано и със символи, знаци, кръгове. Много символи се използват за знаци в живота, пътни знаци, табели, рисунки, лого дизайните също отразяват дейност на фирма и служат за реклама на фирма, те също са символи или букви и чрез един символ се представя цяла фирма и дейност, както чрез едно име.

Цветето на Живота съдържа седем кръга и всеки кръг символизира ден от сътворението и не само. Така че с това Цвете на Живота се описват толкова много неща. Кръгът може да изразява също планета, атом, протон, неутрон, душа и хиляди други неща. Това знание се е използвало и от древните египтяни, които са построили пирамидите, оставаща загадка и досега за учения свят.

И още нещо ми се ще да вмъкна тук. За Словото се казва, че е Истина, че е Слово пречистено седем пъти в пещ, в огън.  Това значи отразява житейските истини и мъдрости, принципи от опита на живота. Така всяка рисунка от Цветето на Живота отразява математически и символично точно Живота и принципите на живота, елементи от този живот – както думите отразяват  мъдростите събрани в книги.

Трите кръга създават друга основна фигура на живота, която присъства във всички живи същества – звезден тетраедър се нарича…, но натам информацията става доста сложна и  не се наемам да споделям повече.

Накрая ми се иска да завърша с една вечна истина, че в един кръг, колкото и да е голям винаги се събират седем кръга. В кръга на Цветето на Живота също се събират седем кръга от които се оформя Кубът на Метатрон.

Аз също вярвам в тази идея, че Цветето на Живота е Космическо знание, което се използва в цялата Вселена и ни е било подарено от ангели . Сега просто си го припомняме, знанието което се е използвало в древността и се е загубило с годините. Още информация по темата може да намерите във връзките, които споделям.

Как е създадена Вселената?

Vesica Piscis: История на вечността в картинки

Цветето на Живота. Сакрална геометрия
Седемте кръга, не може да не ги свържем с числото седем , защото седмицата си има общо в различните си проявления. Седем дни на сътворението, Седем дни в седмицата,Седем ноти в музикалната стълбица, свързва се със звука,   Седем цвята от спектъра, свързваме със Светлината, всичко от Светлината е създадено и ние самите, Седем цветна дъга, която служи за завет между Бог и Ной, че няма да има потоп, ноевият ковчег за който не си спомня и останалите живи твари в него след потопа. Седем се смята за свещено число в Библията, седем светилника, седем църкви, седем ангели, Седем са чакрите в човешкото тяло … Няма нищо случайно – и седем са кръговете в Яйцето на Живота.

Много хора питат – Цветето на Живота Мандала ли е? Да. Специална.  Мандалата е кръг. Кръгът е Свещена  фигура, както и 3.14 космическо число.

Всички Мандали имат благотворно въздействие върху нас и особено съчетани с подходящ цвят. Вижте за значението на Цветовете:

И все пак  фигурите от Свещената геометрия, основани на геометрията на Вселената и представящи Живота/Вселената/ въздействат доста по-силно, защото се свързват с енергиите на това, което представят било планети, ангели, архангели, кристали, цветя, диаманти, руни. Мандалата на Цветето на Живота има шест листенца. По това ще я познавате. Тоест може да се изпишат шест фигурки в кръга по на шестдесет градуса или дванадесет по на тридесет градуса.

Линиите, които изписваме в Кубът на Метатрон представят мъжкия аспект в живота. Кръговете представят женският аспект в живота.  Ако някой реши да рисува, навярно ще му се дава точно този аспект, който му липсва. Всеки ще вижда различни фигури и цветове според духовната си нагласа и нужда.

За връзка с мен, пишете на: dinkova.cveta@gmail.com

Всички права запазени © от Цвета Динкова 2014-2024 г.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.