Геометрична връзка на храни и органи

Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо. — Артур Шопенхауер

Храната да бъде вашето лекарство и лекарството – вашата храна. -Хипократ

Лекарят лекува, природата излекува. — Хипократ

Готвех боб и много ми заприлича на бъбрек, тогава се сетих за ореха и мозъка. Всички сме чували, че ореха, който прилича на мозък, много помага на самият мозък.  Беше ми интересно да разбера коя храна, кой орган изобразява. Защото е от ясно по-ясно, че храната сама ни говори за себе си и който орган изобразява, на него помага и подхранва основно. Нищо няма случайно и всичко в Природата е уникално. Когато погледнем на нещо като уникално, в случая храната, то също ни отговаря със своята уникалност. Когато не му обръщаме внимание и го пренебрегваме и то не ни обръща внимание и ни пренебрегва. Затова няма безпристрастен наблюдател, но това е друга тема.

Исках да събера всичко, което има по въпроса за храните приличащи и помагащи на органите ни на едно място.  И за мое щастие има информация по тази тема и при това на български. Ползвам готови изборажения от нета, но в съдържанието добавям своите виждания, разглеждам я от своята гледна точка и призма.  За някои храни съм напълно съгласна като ореха, че изобразява мозъка, но за други изобщо не съм съгласна като за гъбите че изобразявали ушни миди и смокинята тестиси. Други някои неща ми правят впечатление също, които споделям. Нормално е, но давам и основната информация която има по тази тема вече, за да може всеки сам да си направи собствените изводи и преценки, да добави своята част.

ОРЕХИ Всички сме чували, че орехът е много полезена за мозъка храна и всички знаем, че орехът много наподобява човешкия мозък.

Wallnut-brain-shape

МОРКОВИ. Разрязан прилича на око, ирис, зеница. Но пък това отваря друга тема, защо едни храни разряни наподобяват орган, а други цели. По биология се учи, че в морковът се съдържа най-много каротин, който се превръща във витамин А, който е полезен за очите. Знае се още, че морковът е мощен антиоксидант и се използва много успешно за прочистване на организма от токсини. Предпазва от сърдечно съдови заболявания, акне, астма, рак, инсулт, регулира кръвната захар.

Carrot-eye-iris-shape

ДОМАТИ Червени, с четири камери. Свързват го със сърцето. Лекува сърдечно съдови заболявания, сформира нови кръвни клетки, нормализира холестерола, нормализира кръвното налягане, помага при възпаления. Сетих се за „чушки и домати, който не яде …“ Но за чушките не намерих кой орган символизират, само мога да предполагам. Всъщност усещам, че има много повече да се говори по тези въпроси и да се допълва знанието, защото в момента е доста повърхностно и все пак е добре, че го има. Съдържа витамини В6, С, К, Бета каротин, калий калций, органични киселини и е също мощен антиоксидант, елексир на здравето го наричат.

domat
ПАТЛАДЖАН, КРУША, АВОКАДО. Наподобяват на матка според информацията.Тук разбира се възниква въпрос, защото патладжаните са полезни както за жените, така и за мъжете, също и крушите. Значи остава тази информация непълна. На мен лично патладжанът отвътре ми напомня за бял дроб когато е разрязан. А може да действа на два органа, не само на един, знае ли се. Не трябва да се пропускат и връзките между храните, както връзките между органите. Със сигурност знам, че  крушата, патладжанът и авокадото са еднакво полезни и за мъже и за жени.
Avocado-Pear-Eggplant-Uterus-shape

ДЖИНДЖИФИЛ – стомах. Съдържа в себе си повече от 12 вида антиоксиданти и това го прави уникален, притежава свойства на афродизиак. Съдържа етерични масла, белтъчини, калций, фосфор, желязо, витамин С…
Ginger-stomach-shape

БОБ – бъбрек. Укрепва бъбреците. Не случайно това е националното ни ястие. За него се знае доста. Полезен е и за диабетици.

MINOLTA DIGITAL CAMERA
ТИКВА-пикочен мехур. Единадесет лечебни свойства – стомашно-чревни заболявания, бъбреци, диабет, сърдечно-съдови и холестирол, против затлъстяване, паразити и кожни заболявания – семките, препоръчва се при очни заболявания и кокоша слепота, за стабилна нервна система, простата и подмладяване, съдържа пектин.
pumpkin-cinnamon1

ЦЕЛИНА – Кости и стави. Целината също е смятана за вълшебно растение, което може да подмладява. Богато съдържание на Калий, Калций, Цинк, Магнезий, Фосфор и Желязо. Активно регулира обмяната на веществата. Хипократ е смятал целината за лекарство против всички болести. Целината също е афродизиак и мощен антиоксидант, изчиства тялото от токсини.
celina

МАСЛИНИ -яйчници. Маслините съдържат всички необходими за човешкото здраве витамини и микроелементи – подобно на яйцата.Съдържат и пектин.
Olives-ovaries-shape

СМОКИНИ-Тестиси и семенна течност… За здраво сърце, енергия и добър метаболизъм, съдържат пектин. Може да се оприличат и на други органи също, свързани със сърцето.
Figs-testicules-shape
ГРОЗДЕ-ЛЕВКОЦИТИ, помага на сърдечно съдовата система и при растежа.
Grapes-leukocytes-shape

ГЪБИ-сравняват ги с ушни миди, когато са разрязани и че помагат на ушите. Аз лично се замислям, дали това е точното сравнение, защото гъбите засилват имунната система и при всекидневна консумация предпазват от рак. Обикновено органът, който наподобява храната и го лекува. Гъбите са противопоказни за хора с болен стомах, трудносмилаема храна. Имат способността при по-дълго престояване след откъсване да натрупват токсини, радиоактивни вещества, след около 5 часа при стайна температура. Съхраняват се в хладилник, не повече от ден и не в найлонови торбички.
Mushrooms-ears-shape

КРОМИД ЛУК – Епидермални клетки,
onionCells (1) copy
ПРЕСЕН ЛУК – бялата част я оприличават на зъб. Лекува устната кухина, възпаление и кръвотечение на венците.Предпазва от кариеси и зъбен камък, парадонтоза.- тази информация се споделя за лука от източника, който ползвам. Не бях чувала до сега, че действа добре за венците, но е възможно.

Съдържа витамини А,С,В, флуор, калций, магнезий, желязо и сяра от която идва острия мирис.Аниоксидант.Сълзите от лука предпазват очната лигавица и на мен ми приличат на очна лигавица също и пресния и зрелия лук. Защото един и същи зеленчук няма как да прилича като малък на един орган-зъб, а като пораснал на друг – очна лигавица. Няма да коментирам повече, защото все пак е ценно, че някой си е направил труда и е събрал тази информация на едно място и от тук нататък може да се дооформя и доразвива и уточнява.

СИНИ СЛИВИ-Човешко дупе. Използват се при запек, за разхлабване.
Three plums with leaves on white background.

ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО – прилича на кръв и очиства кръвта, използва се при анемия също.

НАР – еритроцити
Pomegranate-juice

ПОРТОКАЛ, ГРЕЙФРУТ, ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ – наподобяват женски жлези.

Orange-breast-glands-shape

Източник:vegebg.org

За връзка с мен:dinkova.cveta@gmail.com
Всички права запазени от ©Цвета Динкова 2014-2024 г.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.