Кубът на Метатрон.

 

Кубът на Метатрон, извлича се от Цветето на Живота. Друнвало Мелхиседек споделя, че този куб съдържа 13 информационни системи, първата от които е за Платоновите тела. Рисунките в галерията, това е Кубът на Метатрон.

Владимир Костадинов споменава в статията си че, че тази фигура, както и Цветето на Живота са дадени на човечеството от Архангел Метатрон, означава  “ Който стои до трона на Бога“.  Метатрон се описва като мощни енергии и сили. На него се преписва даването на знанието за Дървото на Живота от Цветето на Живота и руническото знание. Говори се, че той има познания за законите, строежа и отношенията във Вселената, че отговаря за Акашовите записи, паметта. Наричат го още Шеф на Записите, макар че това определение е неточно, съдейства за връзката между Земята и Небето. Наричат го Властелин на Свещената геометрия и Законите на Вселената. Кубът на Метатрон като схема е известен с това, че представя мултиизмерността на Вселената в една схема. Лилавият цвят и осма чакра се свързват с Метатрон. Можете да го видите нарисуван на много изображения представен с Кубът на Метатрон. Много хора призовават тази мощна Вселенска енергия – Метатрон и Разум за решаване на проблеми, за получаване на знание … Рисунките са свързани със същите тези енергии. Кубът на Метатрон като рисунка съдържа мощни символи и енергии в себе си. Съчетава в себе си мъжкото и женското начало, което присъства във всеки човек, но понякога надделява повече едното над другото. Всеизвестно е, че сега в света надделява мъжкото начало и е нужно да се възстанови баланса и хармонията между началата. Кръговете изобразяват женското начало, а линиите мъжкото . Всички фигури от Цветето на Живота, включително и Кубът на Метатрон и Платоновите тела се характеризират с точни съотношения на ъгли, линии, равностранни триъгълници, симетрия, хармония. Известно в науката е, че симетричните форми са по-устойчиви и затова чрез тях е изградена цялата Вселената. Тези правилни форми – кръг, куб, равностранен триъгълник, хексагона или пчелната клетка  се видоизменят в Битието  единствено при преход, когато е нужно преструктуриране на хаоса, за да премине в хармония. Затова и симетричните фигури  въздействат за нашето хармонизиране и устойчивост и чрез тях осъзнаваме Битието. Можем да ги видим също на много места в природата изобразени като –  цветя, снежинки, кристали . Изучават се от науки като сакрална геометрия и квантова география.

Друнвало споменава, че съществуват 13 окръжности в Кубът на Метатрон/може да ги видите в рисунката/ на които може да се наложи мъжката енергия, да се начертаят линиите през центровете и се получават тринадесет фигури, които  с Яйцето на Живота сътворяват цялото Битие.

Тези 13 фигури представлявали 13 информационни системи.

Първата информационна система представлява Платоновите тела и всички тези фигури са скрити в Кубът на Метатрон или могат да се извлекат от линиите в Кубът на Метатрон. Тези Платонови тела са азбуката на Свещената геометрия. Платоновите тела са първата информационна система, която се извлича от Кубът на Метатрон. … Като казвам, че това знание е безкрайно, океан, така си е.

Ето какво представляват Платоновите тела:

ПЛАТОНОВИ И АРХИМЕДОВИ ТЕЛА

Платоновите тела са правилни многостени, които се характеризират с еднакви правилни многоъгълници за стени и равни многостенни ъгли.

Всичко в Цветето на Живота отговаря на шест. И Друнвало не случайно споменава, че Петте платонови тела всъщност са шест. Кубът се свързва със Земята, Тетраедъра с Огъня, Октаедъра с Въздуха, Икосаедъра с водата, Додекаедъра с етер или прана, а последният шестия, сферата с пустотата. Додекаедърът се получава разгънат,   като чертеж за сглобяване на додекаедър, подобно чертеж за сглобяване на куб, начертан на плоскост. Това е съществено и е споделено в книгата на Друнвало също. В същата тема той споменава и съвсем нова наука за квазикристалите за създаване на метали, която явно имам връзка с тези чертежи и принципи.

Платоновите тела са съвършени, устойчови форми и ги намираме на  много места в природата, в ДНК-то, в снежинките, в цветята, в молекулата на водата, която се променя от думи.
В галерията по-долу може да разгледате примерите на устойчиви, симетрични и равностранни форми във Живота или отново връзката на Живота с Цветето на Живота и обратното важи.

За кристалите е писано в Уикпедия:Кристалите са твърди тела, при които съставящите ги атоми, молекули или йони са подредени в правилна, повтаряща се структура в трите пространствени измерения.

В природата се срещата два типа кристална решетка, устойчива – хексагон, пчелната клетка и кубичната.

Кристали на снежинки, източник Гугле. Наблюдава се формата на хексагона, шестицата, която се среща в Цветето на Живота.

Кристали на водата. Тези снимки са направени благодарение на ученият доктор Емото, японец, който с години изследва промяната на кристалната структура на водата под различното въздействие на природа, музика, думи. Източник Гугле. Отново наблюдаваме съвършенине форми изписани в Цветето на Живота.

Кристали. Нека си спомним как се рисува диамант погледнат отгоре, точно представлява рисунка от Цветето на Живота.

Цветя с правилните форми и съотношения от Цветето на Живота, то всички творения следват общите вселенски принципи. Най-фрапиращ е примерът със слънчогледът. Лилиумът описва два триъгълника от шест листенца. На единият върхът сочи на долу, а на другият на горе. Това представлява звездният тетраедър от Цветето на Живота.


Тук може да разгледате още две статии, които са идеално допълнение към темата.
КРИСТАЛИТЕ – ТЪРЖЕСТВОТО НА СИМЕТРИЯТА
САКРАЛНА ГЕОМЕТРИЯ И ЗНАЧЕНИЕТО НА ЧИСЛАТА

А тук може да прочетете разбирането, което получих за:
КУБЪТ НА МЕТАТРОН ДИАМАНТ

 

За връзка с мен, пишете на: dinkova.cveta@gmail.com
Всички права запазени © от Цвета Динкова 2014-2024 г.

4 отговора на “Кубът на Метатрон.

  1. Pingback: Платонови и Архимедови тела | Sacred Geometry·

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.