Платонови и Архимедови тела

003503g-1
„Само четири форми, освен куба, притежават всички тези характеристики – тетраедър (тетра означава четири), октаедър (окта означава осем), икосаедър – има 20 граници във вид на равностранни триъгълници при еднаква дължина на ребрата и ъглите; додекаедър (додека означава дванадесет).
Платоновите тела се явяват азбуката на сакралната геометрия. Питагор е смятал, че всяка от тези фигури представлява модел на съответен елемент: тетраедърът се смятал за модел на елемента огън, кубът – земя, октаедърът – въздух, исокаедърът – вода, и додекаедърът – етер. Тези елементи се явяват строителните елементи на Вселената.“
Източник: Цветето на Живота, Сакрална геометрия

Едва днес 19.04.2018 г. намирам писано за 13 Архимедови тела. Интересно защо обикновено се представят пет Платонови, а другите не. За Архимед не се говори много, което пък мен ме привлича.

slide_1

arhimedovi tela

Източник:АллатРа

 

 

geometria

Източник: нета

Ето как всичко си дойде на мястото. Друнвало Мелхиседек споменава в книгата си, че Кубът на Метатарон съдържа 13 информационни системи и шестте Платонови тела, които казват, че са пет/крие се Етера като елемент, преди де, сега не е нужно щото и да се знае, хората са спящи/. Той вижда тези шест тела в Кубът на Метатрон, като последното тяло го вижда след 20 години разгънато като форма. И  от неговото знание и ние може да се ползваме сега. И  разбираме защо информационните системи са тринадесет. Всяка отговаря на едно тяло. А всяко тяло е свързано с цяла вселена информация като например един атом ако вземем – цялата наша вселена е изградена от атоми. Да, толкова много информация се съдържа в Свещената геометрия, дори само в един чертеж за който може да чете и всеки чертеж си съдържа космическите енергии в себе си. А който не е видял какво представлява Кубът на Метатрон, публикувала съм, може да погледне. Та в него може да видите изрисувани всички тези тела, може да ги извлечете от там. Името Метатрон също споменавам какво значи, свързано е с космически сили също. Владимир Костадинов споменава в статията си че, че тази фигура, както и Цветето на Живота са дадени на човечеството от Архангел Метатрон, означава  “ Който стои до трона на Бога“.  Метатрон се описва като мощни енергии и сили. А за тези тела споменават, че са буквите на Свещената геометрия, но аз приемам – информационни системи, цели вселени, не са само букви. Чрез тях се чете безкрайната книга на Цветето на Живота, тоест на Сътворението и Живота, книга в символи/чертежи/. Преди да се изработи която и да сграда/сътворение/, архитектите, инжинерите правят чертежи.

Кубът на Метатрон

Тук искам да ви представя още 21 геометрични тела … така съотвестващи на 22 букви в азбуката. Публикувани в Геометрия и Еволюция от Цветан П. Иванов

geometrichni tela

А тук са дадени разгъвките на триъгълните геометрични тела.

razganati geom= tela

Източник: begetron

 

Един отговор на “Платонови и Архимедови тела

  1. Pingback: Кубът на Метатрон. | Sacred Geometry·

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.